Face Lift

Η γήρανση είναι μια φυσιολογική διαδικασία, γενετικά προγραμματισμένη, που έχει ως αποτέλεσμα την αργή εκφύλιση των ιστών του δέρματος.

Η μόλυνση του περιβάλλοντος, η έκθεση στον ήλιο, το στρες, το κάπνισμα, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής και διατροφής έρχονται να προστεθούν σε αυτήν τη φυσιολογική διαδικασία, επιταχύνοντάς την. Έτσι, αρχίζουν να εμφανίζονται οι ρυτίδες και να παρατηρείται η χαλάρωση του δέρματός μας

FACELIFT: ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΕΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΨΗ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

FACELIFT

  • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ

  • ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗΣ ΣΕ ΜΕΤΩΠΟ, ΜΑΤΙΑ, ΠΑΡΕΙΕΣ, ΛΑΙΜΟ

  • ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

  • ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΩΝ

  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

  • ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κ αι επειδή το πρόσωπό μας είναι το κεντρικότερο σημείο της εικόνας μας, τα σημάδια της γήρανσης σε αυτό (βαθιές ρυτίδες, λεπτές γραμμές, πτώση των γωνιών του χείλους, μαύρες σακούλες) είναι ακόμα πιο ενοχλητικά.

Το Face Lift είναι μια πλαστική χειρουργική επέμβαση που μπορεί να αναστρέψει σε μεγάλο βαθμό την γήρανση του προσώπου, χαρίζοντας μας ξανά μια νεανική και σφριγηλή όψη. Συγκεκριμένα, το Face Lift μπορεί να βελτιώσει τη χαλάρωση και πτώση των περιοχών του κροτάφου, των φρυδιών, των ζυγωματικών, των παρειών και του λαιμού.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για Face Lift είναι όσοι αισθάνονται ακόμα νέοι, αλλά η όψη του προσώπου τους τούς κάνει να φαίνονται γερασμένοι. Άνδρες και γυναίκες ηλικίας 40 – 60 ετών, των οποίων το δέρμα έχει αρχίσει μεν να χαλαρώνει, αλλά διατηρεί ακόμα κάποια ελαστικότητα και οι οστέινες δομές του προσώπου τους παραμένουν ισχυρές, θεωρούνται ιδανικοί υποψήφιοι.

Ωστόσο, το Face Lift μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Το κλασικό Face Lift πραγματοποιείται υπό γενική νάρκωση ή τοπική αναισθησία και μέθη και διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Ο χειρουργός πραγματοποιεί τομές μπροστά από το αυτί ή πάνω στον χόνδρο του αυτιού, οι οποίες συνεχίζουν πίσω από το λοβό έως το τριχωτό της κεφαλής. Μέσω των τομών διενεργείται αποκόλληση του δέρματος και των υποκειμένων ιστών και επαναφορά τους στην φυσιολογική τους θέση.

Άρα, με το Face Lift αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα δυο προβλήματα χαλάρωσης, τόσο του δέρματος όσο και των μυών και των περιγονίων. Το πλεονάζον δέρμα αφαιρείται και οι τομές κλείνουν με λεπτά ράμματα, που αφαιρούνται μετά από 7 – 10 μέρες.

Κατά κανόνα γίνεται χρήση και λεπτών παροχετεύσεων, για την αποφυγή αιματώματος, οι οποίες αφαιρούνται την επόμενη μέρα της επέμβασης.

Το Face Lift είναι μια επέμβαση που διενεργείται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής και έχουν εξελιχθεί σημαντικά οι τεχνικές και τα εργαλεία πραγματοποίησής της. Το ποια τεχνική θα επιλεχθεί εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης και από τις συστάσεις του πλαστικού χειρουργού, ο οποίος έχει την εξειδίκευση και την εμπειρία να γνωρίζει τι είναι καλύτερο για κάθε ασθενή.

Μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να αισθάνεται έναν ήπιο πόνο, ενώ είναι φυσιολογική η εμφάνιση εκχυμώσεων και οιδήματος στο πρόσωπο, που όμως υποχωρούν μετά από 1 – 2 εβδομάδες.

Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές δραστηριότητές τους μετά από δυο – τρεις μέρες, ενώ η πλήρης αποθεραπεία επέρχεται μετά από 3 – 4 εβδομάδες. Αναφορικά με τις τομές αυτές είτε μπορούν εύκολα να κρυφτούν μέσα στα μαλλιά είτε είναι σε σημεία μη εμφανή.

Τα αποτελέσματα του Face Lift είναι μόνιμα με την έννοια ότι το ρολόι της γήρανσης αναστρέφεται οριστικά. Η διατήρηση βέβαια των αποτελεσμάτων εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, όπως ο τύπος δέρματος του ασθενή, ο τρόπος ζωής του κ.α.

Το Face Lift στοχεύει αποτελεσματικότερα στη διόρθωση των ατελειών του κάτω μέρους του προσώπου και του λαιμού.

Σε περιπτώσεις ασθενών με έντονη πτώση των φρυδιών και του μετώπου ενδεχομένως να χρειαστεί και browlift. Επίσης, το Face Lift μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις, όπως βλεφαροπλαστική και λιποαναρρόφηση, για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της εικόνας του προσώπου.