Baby Bοtox

Οι δερματολόγοι του Hollywood, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν την επιθυμία των αστέρων της showbiz για πρόσωπα χωρίς ρυτίδες, που να διατηρούν τη φυσική εκφραστικότητά τους, επινόησαν το Baby Botox, γνωστό και ως «actors botox».

Πρόκειται για μια νέα, επαναστατική θεραπεία προσώπου, κατά την οποία χρησιμοποιούνται μικρότερες, «baby», δόσεις της ίδιας δραστικής ουσίας, που χρησιμοποιείται στο κλασικό Botox για την αναστολή της μονιμοποίησης των ρυτίδων.

Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι περισσότερο φυσικό, καθώς εξαλείφονται οι λεπτές γραμμές του προσώπου και μειώνονται οι βαθύτερες ρυτίδες, αλλά το πρόσωπο δεν παγώνει και δεν χάνει τη φυσική εκφραστικότητά του.

ΈΝΑ ΜΙΚΡΟ BOTOX ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Baby Bοtox

 • Αντιγήρανση

 • Πρόληψη

 • Εξάλειψη ρυτίδων και σημαδιών

Ουσιαστικά, το Baby Botox επιτρέπει την κίνηση των μυών του προσώπου σε μικρότερη έκταση, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να είναι λιγότερο βαθιές και το πρόσωπο να δείχνει ανανεωμένο, φρέσκο και ξεκούραστο.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η νέα αυτή τάση στην αισθητική δερματολογία έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο, κερδίζοντας την εκτίμηση ανθρώπων όλων των ηλικιών και φύλων, ακόμα και αυτών, που κατά το παρελθόν ήταν αρνητικοί σε παρόμοιου τύπου αισθητικές επεμβάσεις.

Το Baby Botox συνιστά ιδανική λύση κυρίως για άτομα νεαρότερης ηλικίας, κάτω των 30 χρόνων, τα οποία προληπτικά επιθυμούν να «σβήσουν» με φυσικό τρόπο τις επιφανειακές και μη μόνιμες ρυτίδες έκφρασης που τυχόν έχουν εμφανιστεί στο πρόσωπο του. Μπορεί, όμως, να εφαρμοστεί και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας για λόγους συντήρησης.

Τα σημεία στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί το Baby Botox είναι τα εξής:

 • Στο πόδι της χήνας
 • Στο μέτωπο και μεσόφρυδο
 • Στο λαιμό και ειδικότερα στις έντονες ταινίες, που δημιουργεί το μυώδες πλάτυσμα
 • Στο άνω χείλος, όπου κατά κανόνα σχηματίζονται οι λεγόμενες «ρυτίδες καπνιστού»

Κατά τη διαδικασία του Baby Botox χρησιμοποιείται, όπως και στο κλασικό Botox, η βοτουλινική τοξίνη αραιωμένη σε NaCl 0,9%, σε μικρότερες όμως δόσεις και σε διαφορετικές περιοχές έγχυσης.

Ειδικευμένοι δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί υπολογίζουν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε προσώπου και δημιουργούν εξατομικευμένες συνεδρίες Baby Botox για τον εκάστοτε ασθενή.

Το φάρμακο, όπως και στη μεσοθεραπεία, εγχύεται επιδερμικά σε διάφορες περιοχές του προσώπου ανάλογα με την περίπτωση και σε κάθε ένεση απελευθερώνονται μικρότερες δόσεις φαρμάκου.

Μετά τη θεραπεία συνίσταται:

 • ο ασθενής να μένει σε όρθια στάση για περίπου 3 ώρες
 • να αποφεύγεται η έντονη σωματική άσκηση για 3 μέρες
 • να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ και ασπιρίνης για 3 μέρες
 • να αποφεύγεται η τριβή των σημείων, όπου έγιναν οι ενέσεις για 3 μέρες
 • να αποφεύγεται η χρήση πολύ ζεστού νερού στα σημεία, όπου έγιναν οι ενέσεις για 3 μέρες.

Το Baby Botox χρησιμοποιεί μικρή ποσότητα φαρμάκου και εφαρμόζεται επιδερμικά. Έτσι, δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, πέρα από κάποιες περιστασιακές μελανιές ή εκχυμώσεις, οι οποίες εύκολα μπορούν να αποθεραπευτούν και να καλυφθούν.

Τα αποτελέσματα του Baby Botox αρχίζουν να φαίνονται μετά από 4 – 5 μέρες, ενώ ολοκληρωμένη εικόνα αποκτά κανείς μετά από 15 μέρες. Η διάρκεια του Baby Botox είναι 4 – 5 μήνες, αν και κυρίως στους άνδρες και σε κάποιες γυναίκες με εντονότερο μυϊκό σύστημα στο πρόσωπο η θεραπεία μπορεί να έχει μικρότερη διάρκεια αποτελέσματος.