Acne Peel image Skin Care

Ε να από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του δέρματος είναι η ακμή.

Πρόκειται για μια δερματική πάθηση, κατά την οποία παρατηρείται φλεγμονή στους σμηγματογόνους αδένες.

Εμφανίζεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας και εντοπίζεται κυρίως στο πρόσωπο, τη πλάτη και το στέρνο.

ΧΗΜΙΚΑ PEELS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Acne Peel image Skin Care

  • Καθαρισμός & Απολέπιση Προσώπου

  • Peeling με γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ

  • Αφαίρεση σμήγματος

  • Ενυδάτωση

Α λλοτε η ακμή οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, άλλοτε σε λοιμώξεις και άλλοτε σε παράγοντες, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, το στρες, η κληρονομικότητα, ο σύγχρονος τρόπος ζωής κ.α. Σε κάθε περίπτωση πάντως σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση ή την επιδείνωση της ακμής παίζει το σμήγμα.

Το σμήγμα παράγεται φυσικά από το δέρμα για λόγους προστασίας. Ορισμένες όμως φορές ο οργανισμός μας παράγει περισσότερο σμήγμα απ’ όσο χρειάζεται. Έτσι φράζουν οι πόροι του δέρματος, με αποτέλεσμα να παγιδεύονται στην επιδερμίδα μικρόβια και βακτήρια, γεγονός που δυνητικά οδηγεί στην εμφάνιση ακμής.

Μια αποτελεσματική λύση στην αντιμετώπιση της ακμής είναι τα χημικά peeling, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν τόσο σε περιπτώσεις ήπιας ακμής όσο και επικουρικά σε περιπτώσεις μέτριας/ σοβαρής ακμής.

Πρόκειται για ειδικά, χημικά διαλύματα με απολεπιστική δράση που απλώνονται πάνω στο δέρμα για μερικά λεπτά. Δρουν επιφανειακά και προκαλούν μια ελαφριά «λύση» των επιφανειακών κυττάρων της επιδερμίδας.

Έτσι, πυροδοτείται μια ελεγχόμενη και ήπια απολέπιση της ανώτερης στοιβάδας του δέρματος, μέσω της οποίας απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και το περιττό σμήγμα. Το δέρμα επανακτά τη φυσική του ισορροπία, δείχνοντας λαμπερό και ανανεωμένο. Μετά τη θεραπεία είναι φυσικό να προκληθεί ένας ελαφρύς ερεθισμός στην επιδερμίδα, ο οποίος όμως γρήγορα υποχωρεί.

Μια εξαιρετικά αποτελεσματική σειρά προϊόντων για χημικό peeling είναι η σειρά I PEEL της αμερικανικής εταιρίας IMAGE Scincare, η οποία εξειδικεύεται στα φαρμακευτικά καλλυντικά.

Τα χημικά peeling της IMAGE Scincare μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση ποικίλων παθήσεων του δέρματος, όπως είναι η ακμή, η γήρανση και η κάθε είδους υπερμελάγχρωση.

Είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε αφενός να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, μειώνοντας τις ατέλειες και χαρίζοντας λάμψη στο δέρμα και αφετέρου να υποστηρίζουν την παραγωγή κολλαγόνου, επαναφέροντας τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Ε ιδικά για την αντιμετώπιση της ακμής μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις συστάσεις του δερματολόγου και τις επιθυμίες του ασθενή τα εξής προϊόντα:

  • ACNE LIFT: Πρόκειται για το peeling που χρησιμοποιείται κυρίως για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε μορφής ακμής. Περιέχει οξέα φρούτων AHA και BHA με αντιφλεγμονώδεις παράγοντες. Προσφέρει εντυπωσιακή ανακούφιση σε όλα τα είδη ακμής, θεραπεύει αποτελεσματικά τα σημάδια από ακμή, ρυθμίζει συνολικά την έκκριση του σμήγματος και μειώνει τη λιπαρότητα. Επιπλέον, συμβάλλει στη λείανση του δέρματος και συνεισφέρει στη διατήρηση της καθαρότητας και της απαλότητάς του.
  • ADVANCED ACNE: Πρόκειται για ένα ισχυρό – επιθετικό peeling, που ενδείκνυται για περιπτώσεις μέτριας/ σοβαρής ακμής. Περιέχει σαλικυλικά οξέα χωρίς προσμίξεις και συμβάλλει άμεσα και ριζικά στην αντιμετώπιση της ακμής.
  • SIGNATURE FACELIFT: Πρόκειται για μια θεραπεία που ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και είναι ιδανική για καπνιστές και πάσχοντες από ροδόχρου ακμή, των οποίων τα δέρματα είναι αφυδατωμένα, ξηρά και κουρασμένα. Το συγκεκριμένο peeling είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενεργά ένζυμα, βιταμίνη C και γλυκολικό οξύ, που επιταχύνουν την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος.
  • ADVANCED ANTI – AGING: Πρόκειται για μια θεραπεία ιδανική σε περιπτώσεις προχωρημένης μελάγχρωσης, ακμής και γήρανσης. Περιέχει ένα μίγμα από οξέα φρούτων AHA και BHA, ρετινόλη, ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία, διορθωτικά πεπτίδια και φυτικά βλαστοκύτταρα, που συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία της «τέλειας» επιδερμίδας.