ΧΗΜΙΚΟ PEELING: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Χημικό peeling: μια θεραπεία ομορφιάς με αρχαίες ρίζες που χαρίζει άμεσα λείο, σφριγηλό, λαμπερό και νεανικό πρόσωπο

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Είναι η πρόκληση ελεγχόμενου τραύματος στο δέρμα μέσω της εφαρμογής χημικών ουσιών με σκοπό την αντικατάσταση μέρους ή ολόκληρης της επιδερμίδας και την αναδιάταξη του κολλαγόνου, ώστε να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα της φωτογήρανσης, οι ρυτίδες, η ακμή και οι αποχρωματισμοί του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται μια νέα υγιής επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες και ατέλειες και ενισχύεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ PEELING

Με βάση το βάθος διείσδυσης και επεμβατικότητας των χημικών peelings διακρίνονται τρεις κατηγορίες: α) τα επιφανειακά – ήπια peelings, β) τα μεσαίου βάθους – μεσαίας διαβάθμισης peelings και γ) τα βαθιά – επιθετικά peelings. Τα επιφανειακά είναι ιδανικά για χώρες με έντονη ηλιοφάνεια, όπως η Ελλάδα και για σκούρα δέρματα. Είναι ασφαλή, έχουν μικρές πιθανότητες επιπλοκών και δεν απαιτούν χρόνο αποθεραπείας. Τα μεσαίου βάθους και τα βαθιά peelings απαιτούν μια μικρή παραμονή στο σπίτι.

ΠΟΥ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Το χημικό peeling χρησιμοποιείται στις εξής περιπτώσεις:

  • για βαθύ καθαρισμό του δέρματος και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων
  • για τη ρύθμιση της λιπαρότητας του δέρματος και των διασταλμένων πόρων
  • για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος
  • για τη μείωση των ρυτίδων, που έχουν δημιουργηθεί λόγω γήρανσης ή εκθέσης στον ήλιο
  • για την αντιμετώπιση του μελάσματος και των πανάδων
  • για την αντιμετώπιση της ακμής και των ουλών ακμής

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Η συχνότητα επανάληψης του χημικού peeling εξαρτάται από το είδος του. Το επιφανειακό μπορεί να γίνεται κάθε 15 – 20 μέρες. Το μεσαίου βάθους μπορεί να γίνεται κάθε 2 μήνες. Το βαθύ πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο.

ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Συστήνεται να καταφεύγουμε σε θεραπείες χημικού peeling τους φθινοπωρινούς και χειμωνιάτικους μήνες, που η ηλιοφάνεια δεν είναι έντονη και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης. Ωστόσο, τα ελαφριά peeling, γνωστά και ως summer peels μπορούν να γίνουν και το καλοκαίρι.

ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Για λίγες μέρες μετά το peeling είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε το δέρμα μας πρησμένο και ερυθρό, καθώς η επιφανειακή και γερασμένη στιβάδα του δέρματος προετοιμάζεται για την απολέπιση, ώστε να μείνει το υγιές δέρμα που βρίσκεται από κάτω. Στα ελαφριά peelings παρατηρείται μονάχα μια μικρή απολέπιση για λίγες μέρες, καθώς πέφτουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ PEELING

  • Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο
  • Χρήση αντηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας
  • Χρήση ειδικής αναπλαστικής και επουλωτικής κρέμας για μια εβδομάδα
  • Επιμελής καθαρισμός του προσώπου

Ελπίζουμε το άρθρο να σας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες.
Πατήστε το κουμπί για να δείτε όλα τα άρθρα μας!