ΤΑ «ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΙΚΑ» ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τα τόσο επίμονα και ενοχλητικά μαύρα στίγματα του προσώπου;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ;

Όλοι και όλες κάποια στιγμή της ζωής μας σταθήκαμε κοντά σε έναν καθρέφτη και τρομοκρατηθήκαμε από τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα που συγκεντρώνονταν μαζικά κυρίως στο κέντρο του προσώπου μας, γύρω από τη μύτη, στην γνωστή περιοχή «Τ». Μάταια προσπαθήσαμε να απαλλαγούμε από αυτά πιέζοντάς τα, αλλά δυστυχώς αυτά επέμειναν και εξακολούθησαν να είναι ορατά. Τι είναι όμως αυτά τα ενοχλητικά και τόσο δύσκολα αντιμετωπίσιμα μαύρα στίγματα;

Η επιστημονική τους ονομασία είναι φαγέσωρες. Πρόκειται για μια ήπια μορφή ακμής, που εντοπίζεται στην πλειονότητα των ανθρώπων. Στην ουσία είναι σημάδια ακμής, με σκούρο χρώμα και ελαφρά προεξοχή. Δεν είναι φλεγμονώδη και γι’ αυτό δεν προκαλούν πόνο. Εμφανίζονται κατά κανόνα στο κέντρο του προσώπου, αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως στην πλάτη, το στήθος, τον αυχένα, τα χέρια και τους ώμους.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΣΤΙΓΜΑΤΩΝ

Σε αντίθεση με άλλες μορφές ακμής, τα μαύρα στίγματα δεν δημιουργούνται από βακτήρια, αλλά από μεγέθυνση και υπερβολική λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος, που παράγουν το σμήγμα, τη φυσική ενυδατική ουσία του δέρματός μας. Οι υπερβολικές ποσότητες σμήγματος ενώνονται με νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και φράζουν τους πόρους του δέρματος. Το μαύρο χρώμα τους οφείλεται στην οξείδωσή τους από τον ατμοσφαιρικό αέρα.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΥΡΩΝ ΣΤΙΓΜΑΤΩΝ

  • Λιπαρότητα
  • Ηλικία
  • Λανθασμένα προϊόντα ενυδάτωσης, αντηλιακής προστασίας και μακιγιάζ
  • Έντονο stress
  • Έμμηνο ρύση
  • Μόλυνση περιβάλλοντος
  • Κακή διατροφή

ΤΟ «ΣΠΑΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΣΤΙΓΜΑΤΩΝ

Το να προσπαθούμε να απαλλαγούμε από τα μαύρα στίγματα πιέζοντας τα είναι ανώφελο, γιατί το μόνο που καταφέρουμε είναι να αφαιρούμε το επιφανειακό σμήγμα και όχι το βαθύτερο. Επιπλέον, είναι και επικίνδυνο, γιατί μπορεί να προκαλέσουμε ερεθισμούς και κοκκινίλες στο δέρμα ή ακόμα και κηλίδες και ουλές.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΣΤΙΓΜΑΤΩΝ

Ουσιαστικά, το πρόβλημα των μαύρων στιγμάτων οφείλεται στην υπερβολική λιπαρότητα του δέρματος και στην μη φυσιολογική παραγωγή σμήγματος. Συνεπώς, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος απαιτεί καθαρισμό της επιδερμίδας, σωστή ενυδάτωση και τακτική απολέπιση, προκειμένου να προστατεύεται η φυσική λειτουργία της επιδερμίδας και να έχουμε διαρκώς ένα δέρμα καθαρό και λείο, που να αναπνέει ελεύθερα.

Ελπίζουμε το άρθρο να σας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες.
Πατήστε το κουμπί για να δείτε όλα τα άρθρα μας!