ΤΑΤΟΥΑΖ: Μια «μόνιμη» επιλογή από την οποία μπορούμε να απαλλαγούμε

Τατουάζ: μια αρχαία τέχνη που πλέον δεν μας δεσμεύει

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΤΟΥΑΖ

Πριν κάνουμε ένα μόνιμο τατουάζ πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι για ποιους λόγους το κάνουμε και αν πράγματι το θέλουμε ή είναι μια παρόρμηση της στιγμής.

Οι λόγοι που μπορούν να ωθήσουν κάποιον να αποκτήσει ένα μόνιμο τατουάζ είναι:

  • πολιτιστικοί: όταν το τατουάζ συνδέεται με την πολιτιστική του κουλτούρα
  • ιατρικοί: όταν με το τατουάζ επιθυμεί να καλύψει ουλές ή άλλα σημάδια
  • κοσμητικοί: όταν επιλέγει ένα τατουάζ με βάση τα ενδιαφέροντα και τη γενική στάση ζωής του

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ

Η επιλογή του σχεδίου, του μεγέθους και του σημείου, όπου θα γίνει το τατουάζ, είναι πολύ σημαντική, καθώς ενδεχομένως στο μέλλον να μετανιώσουμε για την επιλογή μας. Σε ορισμένες περιοχές, όπως το λαιμό, τα τατουάζ κρύβονται πιο δύσκολα, ενώ ορισμένα σημεία του σώματος, όπως η κοιλιά, αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, οπότε ενδεχομένως να αλλοιωθεί το αρχικό μας σχέδιο.

Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑΤΟΥΑΖ

Είναι καλύτερο να κάνουμε τα τατουάζ το φθινόπωρο και την άνοιξη, καθώς τότε επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες. Επειδή τις πρώτες δυο εβδομάδες μετά το τατουάζ δημιουργείται μια κρούστα στο δέρμα και αυτό ξεφλουδίζει, συνίσταται η αποφυγή των θαλάσσιων μπάνιων και της ηλιοθεραπείας. Επιπλέον, τα χρώματα απορροφούνται καλύτερα σε λευκό δέρμα, άρα ιδανικά πρέπει να κάνουμε τατουάζ, όταν πλέον το δέρμα μας δεν είναι μαυρισμένο.

ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρέπει να προσέχουμε, ώστε το tattoo studio, που θα επιλέξουμε, να τηρεί αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Κατά τη διαδικασία του τατουάζ το δέρμα τρυπιέται και υπάρχει επαφή με αίμα και σωματικά υγρά. Το μελάνι μπορεί να μεταφέρει παθογόνα βακτήρια στον οργανισμό μας και να μας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΜΕ;

Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να μετανιώσουμε για ένα τατουάζ. Μπορεί το τατουάζ να συνδέεται με καταστάσεις τις οποίες θέλουμε να ξεχάσουμε, μπορεί να συνδέεται με κάτι, το οποίο πλέον δεν μας αρέσει, μπορεί να έχει αλλοιωθεί το αρχικό σχέδιο και το μέγεθός του, μπορεί επαγγελματικοί και κοινωνικοί λόγοι να μας αναγκάζουν να το σβήσουμε ή μπορεί να ανησυχούμε ότι κάτω από το τατουάζ κρύβεται μια σοβαρή δερματική πάθηση (ύποπτοι σπίλοι).
Προτού, λοιπόν, κάνουμε ένα τατουάζ είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις επιλογές μας σε περίπτωση που επιθυμούμε την αφαίρεσή του. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική έχει εξελιχθεί σημαντικά στον τομέα αυτό και προσφέρει λύσεις, που μπορούν εύκολα και ανώδυνα να μας απαλλάξουν από ανεπιθύμητα τατουάζ.

Ελπίζουμε το άρθρο να σας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες.
Πατήστε το κουμπί για να δείτε όλα τα άρθρα μας!