Μεσοθεραπεια Λιποδιαλυσης

Η συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, τις λεγόμενες «προβληματικές» λιποαποθήκες (κοιλιά, γλουτοί, μηροί, μπράτσα), είναι ένα πρόβλημα που αργά ή γρήγορα απασχολεί όλους μας, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας ή σωματότυπου.

Το φαινόμενο του τοπικού πάχους, έχοντας ως κύριες αιτίες του κληρονομικούς, γονιδιακούς και ορμονικούς παράγοντες, δεν μπορεί να λυθεί εύκολα, ενώ μια καλή διατροφή και η συστηματική άσκηση δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και μόνιμα.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗΣ: Η ΦΥΣΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗΣ

  • ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΛΙΠΟΚΥΤΤΑΡΩΝ

  • ΜΕΙΩΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

H επιστήμη, όμως, έρχεται να δώσει λύση μέσω της Μεσοθεραπείας, που χρησιμοποιείται εδώ και 50 περίπου χρόνια σε διάφορους ιατρικούς τομείς, όπως η Νευρολογία, η Ορθοπεδική και ασφαλώς η Κοσμετική Ιατρική.

Η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια μια από τις πιο επιτυχημένες μεθόδους αναίμακτης τοπικής λιποδιάλυσης. Στηρίζεται στην ενέσιμη έγχυση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ειδικών λιποδιαλυτικών ουσιών, που βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος του τοπικού πάχους και στη σμίλευση του σώματος.

Πιο συγκεκριμένα, στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν οι υποδοχείς των λιποκυττάρων Α, υπεύθυνοι για την παραγωγή λίπους και οι υποδοχείς των λιποκυττάρων Β, υπεύθυνοι για την απώλεια λίπους.

Η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης στοχεύει στους υποδοχείς Β των λιποκυττάρων, που κάνουν τη λιπόλυση. Διενεργείται από πλαστικό χειρουργό, ο οποίος, κατόπιν εξέτασης, πραγματοποιεί στο μεσόδερμα των «προβληματικών περιοχών πολλαπλές, μικρές ενέσεις, που περιέχουν ένα ειδικό μείγμα φαρμακευτικών ουσιών, βιταμινών, φυτικών εκχυλισμάτων και μετάλλων, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Το εξατομικευμένο αυτό μείγμα συστατικών στοχεύει στην παρακώλυση της λειτουργίας των υποδοχέων Α και στην ενίσχυση της λειτουργίας των υποδοχέων Β. Έτσι, εμποδίζεται η αποθήκευση λίπους από τα κύτταρα και επιτυγχάνεται διάσπαση των λιποκυττάρων, μείωση της κυτταρίτιδας και βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Αν και με τη συγκεκριμένη μέθοδο ο ασθενής δεν βλέπει τα άμεσα και δραστικά αποτελέσματα μείωσης βάρους, που βλέπει με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης, η μεσοθεραπεία έχει το πλεονέκτημα ότι είναι μια πιο φυσική, λιγότερο επεμβατική και πιο οικονομικά προσιτή λύση.

Παράλληλα, είναι μια θεραπεία σχετικά ανώδυνη, καθώς γίνεται χρήση αναισθητικής κρέμας, και δεν απαιτεί καθόλου χρόνο αποθεραπείας ούτε αφήνει σημάδια ή ουλές.

Το ελαφρύ πρήξιμο και μελάνιασμα της περιοχής, που ενδεχομένως να εμφανιστεί μετά τη θεραπεία, υποχωρεί άμεσα.

Κάθε συνεδρία μεσοθεραπείας λιποδιάλυσης διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται κατά κανόνα 2 με 4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 – 4 εβδομάδων, αν και ο αριθμός των συνεδρίων εξαρτάται κυρίως από την περιοχή που πρόκειται να επικεντρωθεί η θεραπεία.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τα αποτελέσματα αρχίσουν να είναι ορατά, ενώ ενδέχεται να χρειαστούν και άλλες 1 – 2 συνεδρίες για συντήρηση.

Η συγκεκριμένη θεραπεία απευθύνεται κυρίως σε άτομα που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας, αλλά επιθυμούν απλώς να διορθώσουν κάποιες ατέλειες και να σμιλεύσουν το σώμα τους.