Μειωση Στηθους

Κ ληρονομικοί παράγοντες, αυξημένο σωματικό βάρος και ορμονικές διαταραχές είναι ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση του μεγέθους του στήθους μιας γυναίκας.

Πέρα από το γεγονός ότι το μεγάλο στήθος μπορεί να δημιουργεί αισθητικά προβλήματα στην πάσχουσα, ενδεχομένως να της προκαλεί και προβλήματα υγείας, όπως πόνους στην πλάτη, τη μέση και τον αυχένα, εξανθήματα και ερεθισμούς, δύσπνοια και κεφαλαλγία.

ΌΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

  • ΚΟΙΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

  • ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ

  • ΑΡΜΟΝΙΚΟ, ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΘΟΣ

  • ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ

  • ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σ ε πολλές, επίσης, περιπτώσεις το μεγάλο στήθος είναι πτωτικό, γεγονός που μπορεί να εμποδίζει τη γυναίκα από το να κάνει απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το να ασκηθεί ή να φορέσει τα ρούχα που ονειρεύεται.

Όλα αυτά πιθανώς να επιβαρύνουν την ψυχολογία της. Πρέπει, δε, να σημειωθεί ότι και πολλοί άνδρες, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της γυναικομαστίας, συχνά επιθυμούν να βρουν μια λύση.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι η πλαστική χειρουργική επέμβαση.

Με τη μειωτική στήθους αφαιρείται το περιττό δέρμα και λίπος των μαστών.

Έτσι το σχήμα τους αναδιαμορφώνεται και, παράλληλα, οι θηλές τοποθετούνται σε αρμονικότερη θέση.

Η μειωτική στήθους μπορεί να γίνει με διάφορες τεχνικές. Καθεμία έχει τα υπέρ και τα κατά της, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις θα υπάρξει μια τομή γύρω από τη θηλή.

Το ποια τεχνική θα επιλεχθεί εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης και από τις συστάσεις του πλαστικού χειρουργού, ο οποίος έχει την εξειδίκευση και την εμπειρία να γνωρίζει τι είναι καλύτερο για κάθε ασθενή.

Η επέμβαση για τη μείωση του στήθους μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα, γι’ αυτό συνήθως ο ασθενής υποβάλλεται σε γενική αναισθησία. Γενικά είναι μια απλή και ασφαλής επέμβαση, της οποίας οι τυχόν επιπλοκές δεν διαφέρουν από άλλες κοινές επέμβασης.

Έτσι όσοι ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη επέμβαση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος πνευμονικής λοίμωξης, ιδίως σε καπνιστές, θρόμβωσης, ιδίως σε όσους παίρνουν αντισυλληπτικά, αιμορραγίας (σπανιότατα), φλεγμονής (σπανιότατα), καθυστέρησης επούλωσης των ουλών και προσωρινής ελάττωσης της αισθητικότητας των θηλών. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι παραπάνω κίνδυνοι είναι αντιμετωπίσιμοι από ένα έμπειρο προσωπικό.

Μ ετά την ανάνηψη ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο/ κλινική από λίγες ώρες μέχρι ένα βράδυ.

Μετά την έξοδό του λαμβάνει προληπτικά αντιβίωση. Αν και η πιθανότητα μετεγχειρητικού πόνου είναι μικρή, συνήθως οι ασθενείς λαμβάνουν προληπτικά κάποια παυσίπονη αγωγή.

Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται μετά από 7 – 10 μέρες και για ένα μήνα ο ασθενής πρέπει να φορά ειδικό στηθόδεσμο. Είναι δε φυσιολογικό να αισθάνεται το στήθος του πρησμένο και ευαίσθητο.

Τα συμπτώματα, όμως, αυτά υποχωρούν μετά από λίγο καιρό.

Αναφορικά με τις τομές, αυτές πάντα σχεδιάζονται με τρόπο ώστε να μην είναι εύκολα ορατές και με την πάροδο του χρόνου αρχίζουν να σβήνουν και να αποχρωματίζονται.

Βέβαια, η διαδικασία της επούλωσης διαφέρει από ασθενή σε ασθενή, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις το αισθητικό πρόβλημα της ύπαρξης τομών αντισταθμίζεται από τα αισθητικά πλεονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα για την υγεία, που προσφέρει ένα μικρότερο στήθος.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα και σταθερά με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αυξομειώσεις βάρους. Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η μειωτική στήθους δεν μπορεί να σταματήσει τη φυσική πτωτική πορεία, που συνιστά μια φυσιολογική εξέλιξη με το πέρασμα των χρόνων.

Η χρήση του κατάλληλου στηθόδεσμου μπορεί πάντως να καθυστερήσει αυτήν την εξέλιξη.

Μειωτική στήθους δεν μπορεί να γίνει σε πολύ νεαρά άτομα και σε εγκυμονούσες. Επίσης, άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα χαλάρωσης καλό είναι να καταφεύγουν στην τεχνική της ανόρθωσης.