Βλεφαροπλαστικη

Κ αθώς ο χρόνος περνά οι μύες των βλεφάρων χάνουν τη δύναμή τους και αδυνατούν να συγκρατήσουν το λίπος, που βρίσκεται συγκεντρωμένο πάνω και κάτω από τα βλέφαρα.

Έτσι, προκαλούνται βλεφαρόπτωση, «σακούλες» κάτω από τα ματιά και βαθιές ρυτίδες γύρω από τα βλέφαρα.

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ : ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΛΕΜΜΑΤΟΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

  • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ

  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΣΑΚΟΥΛΩΝ, ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΗΞΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

  • ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ

  • ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ

  • ΜΟΝΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Υ πάρχουν δε και περιπτώσεις, στις οποίες το φαινόμενο των «σακούλων» οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, στο στρες, την κούραση και την αϋπνία, το κάπνισμα, την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, την κατακράτηση υγρών ή ακόμα και σε προβλήματα θυρεοειδούς.

Η χαλάρωση του δέρματος γύρω από τα ματιά όχι μόνο προκαλεί αισθητικά προβλήματα στους πάσχοντες, αλλά ενδεχομένως να τους δημιουργεί και προβλήματα στην όραση.

Με την χειρουργική επέμβαση της βλεφαροπλαστικής οι πάσχοντες μπορούν να δουν σημαντική βελτίωση, χωρίς να επηρεαστεί η ανατομία, το σχήμα και η φορά των ματιών τους.

Με την βλεφαροπλαστική μπορεί να αφαιρεθεί μόνο το περίσσιο δέρμα, δέρμα και λίπος ή μόνο λίπος. Το τι θα επιλεχθεί εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης και από τις συστάσεις του πλαστικού χειρουργού, ο οποίος έχει την εξειδίκευση και την εμπειρία να γνωρίζει τι είναι καλύτερο για κάθε ασθενή.

Η επέμβαση είναι ελάχιστα επεμβατική και δεν ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και διαρκεί περίπου 1 – 2 ώρες. Δεν απαιτείται μετεγχειρητική νοσηλεία.

Σ την τυπική βλεφαροπλαστική οι τομές γίνονται είτε στην φυσική πτυχή του άνω βλεφάρου είτε ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες του κάτω βλεφάρου. Από τις τομές αυτές αφαιρείται το περίσσιο δέρμα, το λίπος και ο χαλαρωμένος μυς. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν «σακούλες», χωρίς χαλάρωση, τότε η τομή γίνεται μέσα από το βλέφαρο και έτσι δεν υπάρχει καμία εξωτερική τομή.

Μετά την επέμβαση συστήνεται η χρήση παγωμένων επιθεμάτων, προκειμένου να μειωθεί το μετεγχειρητικό οίδημα, και η χρήση τεχνητών δακρύων ή οφθαλμικής αλοιφής για τον καθαρισμό του ματιού. Τα λεπτά και σχεδόν αόρατα ράμματα αφαιρούνται μετά από 3 – 5 μέρες.

Είναι, επίσης, φυσικό για λίγες μέρες μετά την επέμβαση να υπάρχει ένα ήπιο οίδημα και εκχυμώσεις γύρω από τα ματιά και αυξημένη έκκριση δακρύων. Μετά, όμως, από μια εβδομάδα ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητά του, ενώ ακόμα και οι ουλές με την πάροδο του χρόνου γίνονται σχεδόν αόρατες.