Βαθυς Καθαρισμος

Η ισορροπία του επιδερμικού ιστού αποτελεί μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την υγιή και λαμπερή όψη της επιδερμίδας μας.

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες διατάραξης αυτής της ισορροπίας είναι η υπερέκκριση σμήγματος, που μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, σε στρες, σε κακή διατροφή, στη περιβαλλοντική μόλυνση και στις κλιματολογικές συνθήκες.

Το περιττό σμήγμα που παράγεται εγκλωβίζεται μέσα στους πόρους της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται βακτηρίδια και να δημιουργούνται μαύρα στίγματα, σπυράκια, κύστες και ακμή. Έτσι, το δέρμα μας δείχνει λιπαρό και θαμπό.

ΒΑΘΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΔΕΡΜΑ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΒΑΘΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

 • ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΡΥΠΩΝ ΚΑΙ ΣΜΗΓΜΑΤΟΣ

 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΑΜΠΟΤΗΤΑΣ

 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΜΗΣ

 • ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

 • ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΜΑΥΡΩΝ ΣΤΙΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΠΟΡΩΝ

Α νά τακτά, λοιπόν, διαστήματα, η επιδερμίδα μας χρειάζεται έναν βαθύ καθαρισμό, μια μη επεμβατική θεραπεία, που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το περιττό σμήγμα, αποτρέποντας τις δυσάρεστες συνέπειες από την διατάραξη της ισορροπίας του επιδερμικού ιστού (φραγή πόρων, ακμή, λιπαρότητα, θαμπότητα).

Στην πραγματικότητα μάλιστα ο βαθύς καθαρισμός συνιστά το πρώτο και βασικότερο βήμα για κάθε θεραπεία φροντίδας του δέρματος, αφού αφήνει το δέρμα καθαρό και ενυδατωμένο και προετοιμάζει την επιδερμίδα να δεχτεί επιπλέον θεραπείες, όπως ενυδάτωση, βιταμινοθεραπεία, χημικό peeling, θεραπείες αντιγήρανσης κ.α.

Ο βαθύς καθαρισμός διαρκεί 1,5 με 2 ώρες και μπορεί να πραγματοποιηθεί 3 με 4 φορές το χρόνο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες τις επιδερμίδας.

Η θεραπεία κατά κανόνα εφαρμόζεται στο πρόσωπο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα σημεία του σώματος. Αφορά όλους τους τύπους δέρματος και απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, που είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα ακμής είτε επιθυμούν απλώς μια βελτίωση της ποιότητας του δέρματός τους.

Τα στάδια της θεραπείας είναι τα εξής:

 • Καθαρισμός προσώπου για την απομάκρυνση των ρύπων και των υπολειμμάτων του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν ή αφρίζον καθαριστικό, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος
 • Peeling προσώπου για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ώστε να διευκολυνθεί η εξαγωγή του περιττού σμήγματος και η διείσδυση των λοιπών καλλυντικών προϊόντων
 • Εφαρμογή οξέων φρούτων για την προετοιμασία της επιδερμίδας
 • Εφαρμογή εξειδικευμένων προϊόντων, που ανεβάζουν το σμήγμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, διευκολύνοντας την διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ατμόλουτρο και όζον με αντιμικροβιακή προφύλαξη, αν κρίνεται απαραίτητο
 • Διάνοιξη των πόρων και εξαγωγή του σμήγματος με το χέρι
 • Αποθεραπεία με υψίσυχνα ρεύματα για αντισηπτικούς και αντιμικροβιακούς σκοπούς
 • Εφαρμογή εξειδικευμένων προϊόντων (μάσκες, serum) με καλμαντικές, ενυδατικές και αναπλαστικές ιδιότητες, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε τύπου δέρματος
 • Εφαρμογή ενυδατικής κρέμας με αντηλιακή προστασία.

Μετά τη θεραπεία είναι πιθανόν να δημιουργηθεί μια υπεραιμία λόγω της πίεσης, που ασκείται στην επιδερμίδα, η οποία όμως φυσιολογικά εξαφανίζεται άμεσα. Στην πραγματικότητα ο βαθύς καθαρισμός είναι μια ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής διαδικασία, που συνεισφέρει τα μέγιστα στην υγεία της επιδερμίδας.