Αυξητικη Στηθους

Γ υναίκες, άνω των 18 ετών, με μικρούς και τους δυο μαστούς ή μόνο τον έναν, γυναίκες μετά από εγκυμοσύνες ή μετά από μεγάλη αλλαγή στο σωματικό τους βάρος, γυναίκες μετά από μαστεκτομή και γυναίκες που απλά ονειρεύονται ένα μεγαλύτερο στήθος μπορούν να καταφύγουν στην αυξητική στήθους.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

 • Η ΠΙΟ ΣΥΧΝΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 • ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ

 • ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ

 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΠΛΑΣΙΩΝ

 • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ

 • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗΣ

 • ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

 • ΦΥΣΙΚΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΘΟΣ

Η  πιο διαδεδομένη μέθοδος αύξησης του στήθους είναι τα εμφυτεύματα σιλικόνης ή φυσιολογικού όρου.

Πρόκειται για ενθέματα με περίβλημα σιλικόνης, που περιέχουν τζελ σιλικόνης ή φυσιολογικό όρο, συστατικά απόλυτα αποστειρωμένα, ασφαλή και εγκεκριμένα από τους επίσημους φορείς υγείας.

Μελέτες δε έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν καμία συσχέτιση με την εμφάνιση καρκίνου ή άλλων παθήσεων.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί και άλλες μέθοδοι αύξησης στήθους, όπως η αυτολογη μεταφορά λίπους, η έγχυση υαλουρονικού οξέως και η χρήση συσκευών συνεχούς έλξης.

Όλες, όμως, αυτές οι μέθοδοι είτε έχουν ανεπαρκή και αβέβαια αποτελέσματα είτε προσφέρουν παροδικές μόνο λύσεις.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα της αυξητικής στήθους με εμφυτεύματα είναι βέβαια και δοκιμασμένα.

Προτού μια γυναίκα προχωρήσει σε αυτήν θα πρέπει να συναντηθεί με τον πλαστικό χειρουργό, προκειμένου να εξεταστούν 3 σημαντικές παράμετροι:

 • Η θέση της τομής: α)γύρω από τη θηλή, β)κάτω από τον μαστό, γ) στη μασχάλη
 • Η θέση της θήκης για τα ενθέματα: α)πίσω από τον μυ, β)πίσω από το κάλυμμα του μυός (περιτονία), γ)πίσω από τον μαζικό αδένα μαστό
 • Το είδος των εμφυτευμάτων ως προς α)το σχήμα (στρογγυλά ή ανατομικά), β)την προβολή (χαμηλής, μέσης ή υψηλής προβολής), γ)το περίβλημα και το περιεχόμενο (λείας ή τραχείας επιφάνειας, με τζελ ή φυσιολογικό ορό) και δ) το κατάλληλο μέγεθος με βάσει τις ανάγκες και την ανατομία της ασθενούς.

Σ  ε κάθε περίπτωση η επιλογή του κατάλληλου εμφυτεύματος εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης, τις επιθυμίες της ασθενούς και από τις συστάσεις του πλαστικού χειρουργού, ο οποίος έχει την εξειδίκευση και την εμπειρία να γνωρίζει τι είναι καλύτερο για κάθε ασθενή.

Η επέμβαση για αύξηση στήθους είναι σχετικά απλή. Διαρκεί 45 – 60 λεπτά και μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε κατόπιν γενικής αναισθησίας είτε με μέθη και τοπική αναισθησία. Μετά την εισαγωγη της ασθενούς στο νοσοκομείο/ κλινική γίνεται ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος και κατόπιν πραγματοποιείται η επέμβαση.

Μετά το τέλος της επέμβασης η ασθενής μπορεί είτε να διανυκτερεύσει είτε να φύγει την ίδια μέρα, λαμβάνοντας αντιβιοτική και παυσίπονη αγωγή. Μετά από 4 – 5 μέρες από την επέμβαση οι περισσότερες γυναίκες επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους, φροντίζοντας βέβαια τον πρώτο μήνα να αποφεύγουν τις έντονες σωματικές δραστηριότητες και να φορούν ειδικό αθλητικό σουτιέν.

Η αλλαγή των ραμμάτων γίνεται την 3η και 7η μέρα μετά την επέμβαση.

Βέβαια, όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση έτσι και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος επιπλοκών.

Σε ένα ποσοστό γυναικών μικρότερο του 1% εμφανίστηκε αιμορραγία και φλεγμονή μετά την επέμβαση. Η κυριότερη, όμως, επιπλοκή της αυξητικής στήθους είναι η σκληρή «κάψα», που δημιουργείται γύρω από τα εμφυτευματα.

Πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, ο οποίος παράγει μια λεπτή μεμβράνη («κάψα») γύρω από τα ξένα σώματα, προκειμένου να τα απομονώσει.

Σε ένα ποσοστό γυναικών μικρότερο του 5% μετά την επέμβαση παρατηρήθηκε σκλήρυνση της κάψας, με αποτέλεσα να νιώθουν πόνο. Οι έρευνες, όμως, έδειξαν ότι αυτό συνέβη, γιατί κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν έγινε κατάλληλη προετοιμασία της πτύχωσης υποδοχής του ενθέματος.

Συνεπώς, η επιπλοκή της σκληρής κάψας μπορεί να αποφευχθεί, αν η χειρουργική ομάδα είναι έμπειρη και απόλυτα καταρτισμένη.